Η πολιτική αντιπαράθεση για τις Δημοσκοπήσεις στις εκλογές του 2007

Η προπαγάνδα με δημοσκοπήσεις στις εκλογές του 2007

Η αντιπαράθεση σχετικά με την προπαγανδιστική χρήση των δημοσκοπήσεων, που χαρακτήρισε εντονότατα τις εκλογές του 2004, επαναλήφθηκε, σε μεγάλο βαθμό, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών του 2007.
Η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με χρήση δημοσκοπήσεων, είχε καταγραφεί ήδη από τις αρχές του 2006. Στη 2η επέτειο ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, μια σειρά ηλεκτρονικών και έντυπων Μέσων Ενημέρωσης «κατέγραφαν» προβάδισμα της Αντιπολίτευσης. Εκτίμηση, ωστόσο, που διαψεύστηκε καταφανώς, από το αποτέλεσμα των Νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου 2006.
Η επιχείρηση «ντέρμπυ» επαναλήφθηκε, για άλλη μια φορά, το καλοκαίρι του 2007, ενώ η δημοσίευση της πρόβλεψης της Public Issue (42% ΝΔ – 38% ΠΑΣΟΚ) βρέθηκε για άλλη μια φορά -άδικα- στο στόχαστρο κριτικής.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε, είναι το γεγονός, ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε την εταιρεία να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό, την επαύριο των εκλογών!
Και αυτές, όμως, οι «εκτιμήσεις» έμελε να διαψευστούν πανηγυρικά, μόλις τρεις (3) μήνες μετά, από το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου.